Osumnjičen za izazivanje prometne nesreće

Slika /A%20Nove%20Fotke/prometna09.jpg

Do prometne nesreće je došlo zbog tehničke neispravnosti tzv. vlakića

FOTO: ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Mali Lošinj s ispostavom Cres proveli su kriminalističko istraživanje nad 69-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Policija ga sumnjiči da je 15. rujna oko 13.10 sati u Malom Lošinju, upravljajući tehnički neispravnim skupom vozila (traktor s prikolicama), tzv. vlakić, izazvao prometnu nesreću s ozlijeđenim osobama.

Dolaskom na raskrižje ŽC 5159 s ulicom Sunčana uvala, došlo je do proklizavanja i zanošenja navedenog skupa vozila te zaustavljanja vučnog vozila na kamenom zidu.
U ovoj prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 73-godišnji državljanin Njemačke, koji je radi pružanja liječničke pomoći prevezen u KBC, dok su  lakše ozlijede utvrđene 82-godišnjem državljaninu Austrije.

Po završetku kriminalističkog istraživanja 69-godišnjak je kazneno prijavljen i predan pritvorskom nadzorniku.

Također, zbog utvrđene tehničke neispravnosti skupa vozila,  sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, slijedi prekršajna prijava  protiv pravne osobe i odgovorne osobe u pravnoj osobi.

Stranica