Osumnjičen za četiri kaznena djela gospodarskog kriminaliteta

Slika /novac01.jpg

Sumnjiči se da je kao odgovorna osoba riječke tvrtke nepotpuno vodio poslovne i trgovačke knjige čime je otežao preglednost poslovanja i imovinskog stanja tvrtke, a osim toga između svibnja i studenog 2019. godine nije vodio poslovne knjige, iako je to bio dužan činiti

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenja kaznenog djela povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i tri kaznena djela davanja lažnog iskaza.
Sumnjiči se da je kao odgovorna osoba riječke tvrtke nepotpuno vodio poslovne i trgovačke knjige čime je otežao preglednost poslovanja i imovinskog stanja tvrtke, a osim toga između svibnja i studenog 2019. godine nije vodio poslovne knjige, iako je to bio dužan činiti.
Također je utvrđeno da je osumnjičenik prilikom preuzimanja jedne tvrtke krajem 2018. godine i dvije tvrtke u srpnju i listopadu 2019. godine, nadležnom sudu predao potpisane i ovjerene izjave o nepostojanju nepodmirenih dugovanja, iako je, kao odgovorna osoba morao znati da navedena društva imaju nepodmirene dugove i to u iznosu od oko 350.000 kuna.
Zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, protiv 32-godišnjaka je podnijeta  kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Stranica