Osumnjičen za četiri kaznena djela

Slika uhicenik01.jpg

Sumnjiči se da je  kao odgovorna osoba tvrtke s  područja Gorskog kotara propustio nadležnom sudu podnijeti prijedlog za otvaranje stečajnog postupka, a  tijekom ovršnog postupka nije prijavio dio imovine navedene tvrtke u vrijednosti  oko 18.000 kuna, znajući da je zabranjeno raspolaganje imovinom

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Delnice proveli su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela povreda dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje, povreda tuđih prava, povreda prava iz socijalnog osiguranja i davanje lažnog iskaza.

Sumnjiči se da je  kao odgovorna osoba tvrtke s  područja Gorskog kotara propustio nadležnom sudu podnijeti prijedlog za otvaranje stečajnog postupka, a  tijekom ovršnog postupka nije prijavio dio imovine navedene tvrtke u vrijednosti  oko 18.000 kuna, znajući da je zabranjeno raspolaganje imovinom.
Nadalje, tijekom 2019. godine nije uplaćivao doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje za više zaposlenika u ukupnom iznosu od najmanje desetak tisuća kuna, a  u razdoblju od 30. lipnja 2019. godine do 31. prosinca 2020. godine nije obračunavao i uplaćivao doprinose iz plaće i na plaću, čime su zaposlenicima bila uskraćena prava iz mirovinskog i zdravstvenog osiguranja.
Osim toga, u rujnu 2020. godine prilikom osnivanja druge tvrtke nadležnom sudu na području Zagreba priložio je izjavu o nepostojanju nepodmirenih dugovanja, iako je tvrtka s područja Gorskog kotara imala nepodmirena dugovanja na osnovu poreza, doprinosa za mirovinsko i zdravstveno osiguranje u iznosu oko 172.000 kuna.
Zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, protiv 33-godišnjaka je podnijeta  kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu.
 

Stranica