​Oštećeni računalnom prijevarom

Slika /2024/PRIJEVARA-PFISHING-FOTO.jpg

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju kako bi se utvrdili počinitelji i sve okolnosti ovih kaznenih djela  

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka u proteklih par dana zaprimili su dvije prijave o počinjenju kaznenih djela računalna prijevara.

Dvojica hrvatskih državljana oštećeni su materijalno i nedozvoljenim korištenjem osobnih podataka.

Oštećen je 39-godišnjak s područja Viškova za 500 eura prilikom prodaje na internetu. Naime na jednom od internetskih oglasnika je prodavao dijelove zračne puške i stupio u kontakt s potencijalnim kupcem. Nakon što su telefonski dogovorili kupoprodaju, na traženje navodnog kupca mu je ustupio broj bankovnog računa i logirao se aplikacijom koju mu je kupac poslao. Kada je drugi dan provjerio uplatu na računu, vidio je da mu je transakcijom skinuto 500 eura.
 
Drugi 39-godišnjak iz Rijeke je oštećen za oko 730 eura. Njemu je za sada neutvrđen način nepoznati počinitelj došao u posjed broja bankovnog računa s kojega mu je putem lažne poštanske aplikacije otuđen novac. Kriminalistička istraživanja se nastavljaju kako bi se utvrdile sve okolnosti ovih kaznenih djela.
 
Kako ne bi postali žrtve ove vrste kaznenih djela, građane pozivamo na oprez  i upućujemo na savjete o zaštiti koje mogu pronaći u projektu MUP-a  web heroj.ULOVIMO LIKA S WEBA KOJI TVOJE € VREBA

Stranica