​Oštećen prilikom kupnje bicikla na internetu, oprez građani!

Slika /A%20Nove%20Fotke/fishes_Croatia_N.jpg

Svaki pokušaj neovlaštenog prikupljanja vaših osobnih podataka odmah prijavite policiji

FOTO: Ilustracija

Kaznenim djelom računalne prijevare oštećen je 56-godišnji hrvatski državjanin prilikom kupnje električnog bicikla putem interneta.
 
Naime, 56-godišnjak je na internetu pronašao oglas o prodaji električnog bicikla po povoljnoj cijeni te je kontaktirao putem aplikacije navodnog vlasnika. Pri tome je vjerujući nepoznatoj osobi,  na njezino traženje poslao svoje osobne podatke, broj bankovne kartice i PIN kako bi mogao uplatiti 668 eura za račun bicikla.

Drugog dana je pak saznao kako mu je s bankovnog računa provedena neovlaštena transakcija kojom je oštećen za više od 8000 eura pa je događaj prijavio u II. policijsku postaju Rijeka.
 
Kako ne bi postali žrtvom ovakvog i sličnog kaznenog djela, građanima savjetujemo da prije odluke o kupnji putem interneta svakako provjere adrese pošiljatelja elektroničke pošte, zatim postoji li ta pravna ili fizička osoba koja se bavi trgovinom, a posebno upozoravamo da na zahtjeve ne šalju svoje osobne podatke ili podatke svojih bankovnih računa te broj PIN-a bankovne kartice.
 
Svaki pokušaj neovlaštenog prikupljanja vaših osobnih podataka prijavite policiji na broj 192. Više savjeta i informacija o različitim vrstama internet prijevara mogu se pronaći u projektu MUP-a Web heroj ULOVIMO LIKA S WEBA KOJI TVOJE € VREBA.

Stranica