Oprezno u prometu tijekom blagdana i vikenda

Slika A%20Nove%20Fotke/kolone%20vozila.jpg

Hodočasnicima želimo da sretno stignu na svoja odredišta, a vozačima sigurnu i ugodnu vožnju!  

FOTO: Ilustracija

Sutra, 15. kolovoza na blagdan Velike Gospe i tijekom vikenda očekuje se pojačan promet, kako na autocestama  tako i na prilaznim cestama prema svetištima, pa tako i prema Svetištu Majke Božje Trsatske.
Dio hodočasnika će se uputiti prema svetištima tijekom noći i ranih jutarnjih sati pješice, radi čega pozivamo vozače na povećani oprez u odnosu na pješake, a pješake da se kreću pločnikom ili uz krajnji rub ceste te da koriste reflektirajuće prsluke kako bi ih vozači mogli lakše uočiti.
Uoči blagdana, na sam blagdan Velike Gospe i u nastavku vikenda policija će pojačano nadzirati promet te poduzimati mjere i radnje radi zaštite svih sudionika u prometu. Stoga se pozivaju vozači na strpljenje, međusobno tolerantno ponašanje i strogo pridržavanje prometnih propisa: od ograničenja brzine, korištenja sigurnosnog pojasa, nekorištenja mobitela u vožnji i nekonzumiranja alkoholnih pića. Također, podsjećamo i na strogu zabranu kretanja zaustavnom trakom, održavanja potrebne udaljenosti od vozila ispred i korištenje lijeve prometne trake autoceste isključivo za pretjecanje.
Ponovo apeliramo na sve sudionike u prometu da se dosljedno pridržavaju navedenih i svih drugih prometnih pravila i propisa, kako bi se smanjila mogućnost nastanka prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.
Naime, jučer 13. kolovoza na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 19 prometnih nesreća, u kojima su dvije osobe teško, a tri su lakše ozlijeđene.
Teško je ozlijeđen 31-godišnji njemački državljanin, koji je upravljajući motociklom marke Honda oko 18.35 sati stradao na području otoka Krka. Kretao se u smjeru Baške te uslijed brzine neprilagođene osobinama, stanju i preglednosti ceste, u zavoju izletio izvan kolnika i motociklom udario u zemljanu uzvisinu, nakon čega je zajedno  s motociklom pao i udario u metalni stup.
Nešto ranije, oko 18 sati na području Pehlina u Rijeci dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđena mlađa osoba koja je upravljajući biciklom udarila u rubnjak nogostupa i ogradni zid.
Zbog zadobivenih ozljeda i pružanja liječničke pomoći obojica su prevezena u KBC Rijeka.
Pozivamo sve sudionike u prometu da svojim odgovornim ponašanje pridonesu većoj sigurnosti prometa na cestama - hodočasnicima želimo da sretno stignu na svoja odredišta, a vozačima sigurnu i ugodnu vožnju!
 

Stranica