Oprezno na cestama - teško ozlijeđeni motociklisti

Slika /2022/foto_promet.jpg

Policija i ovom prilikom apelira na povećani oprez u prometu, posebice imajući u vidu da su vozači mopeda i motocikala jedna od najugroženijih skupina sudionika u prometu

FOTO: Ilustracija

Jučer su se u Rijeci dogodile dvije prometne nesreće u kojima su ozlijeđeni motociklisti.

Oko 13 sati 82-godišnji hrvatski državljanin se pokušao uključiti u promet u Krešimirovoj ulici osobnim vozilom marke Citroen riječkih registracijskih oznaka. Prethodno nije propustio sva vozila koja su se kretala prometnom površinom na koju se uključuje, uslijed čega je u njegovo vozilo udario motocikl marke Kawasaki kojim je upravljao 53-godišnji hrvatski državljanin. 

Isto tako, oko 22 sata 18-godišnja vozačica osobnog vozila marke Toyota, riječkih registracijskih oznaka kretala se vozilom u smjeru ulice Krimeja. Dolaskom na pregledno raskrižje s ulicom Šetalište Joakima Rakovca, oduzela je prednost prolaska motociklu marke Yamaha delničkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 35-godišnjak koji je uočivši navedeno vozilo i pokušao zaustaviti motocikl, no udario je u njega i pao na kolnik. U obje prometne nesreće motociklisti su zadobili teške tjelesne ozlijede i pružena im je liječnička pomoć u KBC Rijeka.

Policija i ovom prilikom apelira na povećani oprez u prometu, posebice imajući u vidu da su vozači mopeda i motocikala jedna od najugroženijih skupina sudionika u prometu. Vozače navedenih vozila, ali i sve druge vozače savjetujemo da prilagode vožnju uvjetima i stanju kolnika, naročito u slučaju kiše i drugih vremenskih nepogoda, kao i u slučaju gužvi na cestama i vožnje u koloni. Isto tako, pozivaju se vozači da ne precjenjuju svoje vozačke sposobnosti, koriste propisanu motociklističku opremu te se pridržavaju svih prometnih pravila i propisa, kako bi se smanjila mogućnost nastanka prometnih nesreća, a naročito onih s najtežim posljedicama.

Stranica