Oprez - krađe mopeda!

Slika policija05.jpg

Nepoznati počinitelj ukrao je 20./21. svibnja moped Generic Trigger SM 50, u vlasništvu 39-godišnjeg Riječanina. Moped riječkih oznaka bio je parkiran u Rijeci u Ulici žrtava fašizma. Kaznenim djelom krađe vlasniku je pričinjena materijalna šteta od oko 7 000 kn. Dana 4. lipnja

Foto: Ilustracija

Nepoznati počinitelj ukrao je 20./21. svibnja moped Generic Trigger SM 50, u vlasništvu 39-godišnjeg Riječanina. Moped riječkih oznaka bio je parkiran u Rijeci u Ulici žrtava fašizma. Kaznenim djelom krađe vlasniku je pričinjena materijalna šteta od oko 7 000 kn. Dana 4. lipnja policijski službenici su pronašli spomenuti moped u Rijeci u Ulici Pavla Ritera Vitezovića. Nakon očevida otkriveno je kako su na mopedu nastala oštećenja koja se procjenjuju na oko 700 kn.

42-godišnja Riječanka pristupila je u II. policijsku postaju Rijeka te je prijavila krađu svog mopeda Malaguti F12 Phantom, koji je bio parkiran u Bujskoj ulici u Rijeci. Krađom koja se dogodila 3. lipnja za vlasnicu je nastupila materijalna šteta od oko 5 500 kn. Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka tragaju za kradljivcem i ukradenim mopedom.

Kako bi smanjili mogućnost ovih kaznenih djela i nastanka materijalne štete građanima preporučamo:

·        mopede i motocikle uvijek parkirajte na vidljivom mjestu,

·        tijekom noći preporuča se ostaviti ih na mjestu koje je osvijetljeno te blizu stana ili kuće,

·        upravljač uvijek zaključavajte,

·        kako bi dodatno zaštitili vaše mopede i motocikle od krađe potražite stručni savjet kod ovlaštenih trgovaca,

·        dodatna načini i sredstva zaštite mogu biti: sajle ili lanci, sredstva za blokiranje diskova i kotača, alarmni uređaji.



Stranica