​Opatijska policija žurno riješila računalnu prijevaru

Slika /uhicenik05.jpg

Tijekom kriminalističkog istraživanja, u suradnji sa zagrebačkom VII. policijskom postajom Trešnjevka, je otkriveno kako je 22-godišnja hrvatska državljanka uplatila 52 250 kuna  na online račun tvrtke koja se na internetu bavi igrama na sreću

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske postaje Opatija vrlo brzo su riješili  počinjenje kaznenog djela računalne prijevare što je evidentirano prošli tjedan. Naime, tijekom kriminalističkog istraživanja, u suradnji sa zagrebačkom VII. policijskom postajom Trešnjevka, je otkriveno kako je 22-godišnja hrvatska državljanka uplatila 52 250 kuna  na online račun tvrtke koja se na internetu bavi igrama na sreću.

Podsjećamo, taj novac je otuđen 57-godišnjem hrvatskom državljaninu putem kreditne bankovne kartice kada  je 19. travnja na jednoj od društvenih mreža pronašao oglas za povoljnu kupnju alata te kontaktirao s nepoznatim prodavateljem. Pri tome je toj nepoznatoj osobi poslao svoj broj kreditne bankovne kartice s PIN-om te je istog dana  izvršena transakcija kojom je oštećen za 52 250 kuna.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičena 22-godišnjakinja otvorila bankovni račun na koji bi uplaćivala novac od prevarenih osoba što su se javile na njezin lažni oglas o prodaji alata za simboličnu cijenu. Tako je umjesto za dogovorenu cijenu alata, u ovom slučaju s računa oštećenog uplatila na bankovni račun tvrtke još 50 000 kuna. Zahvaljujući pravodobnoj dojavi oštećenog građanina, zaustavljeno je podizanje tog novca te je 57-godišnjaku vraćeno otuđenih 50 000 kuna.

Radi osnova sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela računalna prijevara, po završetku istraživanja, 22-godišnja osumnjičenica je kazneno prijavljena mjerodavnom državnom odvjetništvu.
 
https://primorsko-goranska-policija.gov.hr/vijesti/gradjani-oprezno-pri-kupnji-na-internetu/28005
 
 

Stranica