​Opatija: Pritvoren zbog drske krađe

Slika /uhicenik01.jpg

Zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe na drski način, 52-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku

FOTO: Ilustracija
 
Kaznenom prijavom i privođenjem u pritvorsku jedinicu rezultiralo je kriminalističko istraživanje opatijske policije nad 52-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz domene imovinskog kriminaliteta.
 
Naime, jučer oko 3 sata osumnjičenik je zatečen u krađi u obiteljskom stanu na području Opatije. Pri tome ga je zatekao vlasnik stana pa je pokušao pobjeći, no vlasnik ga je s članom obitelji uspio sustići u bijegu i zadržati do dolaska policije.
 
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičenik s još jednom muškom osobom ušao kroz otvorena balkonska vrata u stan 57-godišnjeg hrvatskog državljanina s namjerom počinjenja krađe, odnosno, protupravnog oduzimanja tuđe pokretne stvari.
 
Zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe na drski način, 52-godišnjak je uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu predan pritvorskom nadzorniku. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Stranica