Održana posljednja edukativna radionica u Delnicama

Slika Baner/pol-i-tzk3.jpg

Foto: TZ Kvarnera

Danas je u Velikoj vijećnici Grada Delnica održana posljednja edukativna radionica namijenjena turističkim djelatnicima zaposlenim na području Gorskog kotara. I ovu, sedmu po redu radionicu zajednički su organizirali Policijska uprava primorsko-goranska iTuristička zajednica Kvarnera u suradnji s turističkim zajednicama - članicama. Predavanje je pratilo desetak osoba zainteresiranih za pripremu uspješne ljetne turističke sezone. Predavanje su pratili djelatnici Turističke zajednice Grada Delnica, Turističke zajednice Lokve, Turističke zajednice Vrbovsko, Nacionalnog parka Risnjak, vlasnici privatnih smještaja, kao i predstavnici Primorsko-goranske županije.

Prvi dio predavanja održao je voditelj Protueksplozijskog odjela Policijske uprave primorsko-goranske Kruno Kaurić. Zaposlenima u turizmu prenio je važne savjete i upute kako postupiti prigodom dojave i pronalaska eksplozivne naprave.

Marinko Puškarić, načelnik Policijske postaje Delnice, koristeći konkretne primjere iz prakse govorio je o načinima kojima se može povećati sigurnost imovine za vrijeme turističke sezone, odnosno kako samozaštitom smanjiti broj štetnih događaja i kako pomoći policiji u rješavanju problema.

Na kraju serije od osam edukativnih radionica, u kojima su predavači bili iskusni policijski službenici i rukovoditelji Policijske uprave primorsko-goranske, može se reći da su zaposleni u turizmu prepoznali važnost ovakve edukacije koja je ciljano pripremljena za sve one koje žele spremno, u suradnji s policijom dočekati turiste u nadolazećoj sezoni.



Stranica