​Održan info punkt prevencije u kampu Oštro

  • Slika /Prevencija/2024/PREV-MDZD-2-27.6..jpg
  • Slika
  • Slika

Ovaj način prevencije nastavlja se i u sljedećim tjednima gdje će policijski službenici osim na info punktovima, građane i turiste informirati te savjetovati i kroz druge aktivnosti

FOTO: PU primorsko-goranska
 
Sigurnost tijekom turističke sezone jedna je od najznačajnijih zadaća policije jer turisti ne biraju samo prirodne ljepote, kulturne i povijesne znamenitosti već i sigurne destinacije. Stoga i policija redovito održava različite preventivne aktivnosti prije i za vrijeme turističke sezone kako bi se održala očekivana razina sigurnosti.
 
U Policijskoj upravi primorsko-goranske policijski službenici za prevenciju iz Ureda načelnika u suradnji s nadležnim policijskim postajama, tijekom mjeseca srpnja i kolovoza već tradicionalno organiziraju info-punktove u turističkim mjestima radi informiranja i savjetovanja građana i turista.
Pri tome se i savjetuje građane o samozaštiti od najčešćih kaznenih djela u turističkoj sezoni kao što su: krađe na plažama, provale i krađe iz vozila i objekata, drske krađe, ali i o ostalim kaznenim djelima.
 
Jučer su policijske službenice II. policijske postaje Rijeke organizirale infopunkt prevencije u kampu Oštro na području Kraljevice.

Tako su turisti i drugi građani imali priliku kroz izravnu komunikaciju s policijskim službenicama saznati brojne korisne informacije iz prometa, područja upravnih poslova, ali i o samozaštitnom ponašanju ,odnosno prevenciji imovinskih kaznenih djela, tehničkoj zaštiti objekata i dr. 
Uz to su su im podijeljeni i promidžbeni materijali o prevenciji kaznenih djela imovinskog kriminaliteta (Prevencija-provale, Prevencija-provale u motorna vozila, Sigurno i bezbrižno ljetovanje-sigurni na plaži, Prevencija - drske krađe, Vaš novčanik u tuđem džepu, Ne ostavljajte djecu samu u vozilima).
 
Ovaj način prevencije nastavlja se i u sljedećim tjednima u ostalim turističkim mjestima gdje će policijski službenici osim na info punktovima, građane i turiste informirati te savjetovati i kroz druge aktivnosti.

Priopćenja