Od nedjelje nisu obvezna kratka svjetla

Slika svjetla1.jpg

U noći 30. na 31. ožujka (sa subote na nedjelju) prelazi se na ljetno računanje vremena i s tim datumom za najveći broj vozila, prestaje obveza vožnje s upaljenim svjetlima danju.

FOTO: Ilustracija 

U noći 30. na 31. ožujka (sa subote na nedjelju) prelazi se na ljetno računanje vremena i s tim datumom za najveći broj vozila, prestaje obveza vožnje s upaljenim svjetlima danju. 

Tijekom ljetnog računanja vremena na motornim vozilima danju ne moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla. Izuzetak su mopedi i motocikli, na kojima prilikom  vožnje tijekom cijele godine moraju biti upaljena kratka svjetla.

Napominjemo kako se dolaskom ljepšeg vremena i povoljnijih vremenskih prilika očekuje sve više   vozača bicikala, mopeda i motocikala u prometu na cestama,  stoga vozači ostalih vozila prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja i skretanja vozilom, moraju više voditi računa upravo o ovim kategorijama sudionika u prometu, kao i da im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. 

Vozače mopeda i motocikala, osim na obvezu poštivanja ostalih prometnih propisa, dodatno podsjećamo na obvezu nošenja propisane, homologirane i uredno pričvršćene kacige.  



Stranica