Obilježen Međunarodni dan smanjena rizika od katastrofa

  • Slika /Prevencija/2019/Katastrofe%20(1).jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Tematski dan obilježen je radionicom i kratkom prezentacijom zabavno – edukativnog sadržaja za dvadesetak učenika prvog razreda Osnovne škole „Dolac“ iz Rijeke te desetak stručnih suradnika osnovnih škola s područja grada Rijeke.

FOTO: PU primorsko-goranska

Jučer, 14. listopada, u Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke  u organizaciji Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske obilježen je Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa.
Ovaj tematski dan obilježen je radionicom i kratkom prezentacijom zabavno – edukativnog sadržaja za dvadesetak učenika prvog razreda Osnovne škole „Dolac“ iz Rijeke te desetak stručnih suradnika osnovnih škola s područja grada Rijeke. Za prisutne učenike policijski službenici Dario Tonković iz Odjela prevencije i Antonija Ferenčak policijska službenica I. policijske postaje Rijeka održali su radionicu na temu  „Policajac moj prijatelj“, upoznavši ih s radnim zadacima policijskog službenika, prometnim znakovima i njihovom uporabom te sigurnosti u prometu u kojem sudjeluju kao pješaci. 
Osim toga u razgovoru učenici su dobili i odgovore na pitanja tko je policajac, koja su prometna pravila te se upoznali s policijskom opremom (službena kapa, palica, lisice) kao i policijskim poslovima te važnosti policijskog djelovanja za sigurnost cjelokupne zajednice.
Nakon učenicima zanimljive radionice, djelatnik Područnog ureda civilne zaštite Rijeka Petar Jagodnik prezentacijom zabavno-edukativnog sadržaja prikazao im je interaktivni edukativni paket koji se sastoji od društvene igre „Zemlja rizika“ i pripadajućeg priručnika za učitelje. Nakon prezentacije učenici su uz  smijeh, zabavu i veselje odigrali edukativnu igru, koja je također podijeljena stručnim suradnicima osnovnih škola s područja grada Rijeke. Inače, ovaj edukativni komplet dobio je pozitivno mišljenje Ministarstva znanosti i obrazovanja RH i Agencije za odgoj i obrazovanje za korištenje u školama, a nastao je u sklopu aktivnosti Fonda Ujedinjenih naroda za djecu (Unicef) i Ureda UN-a za smanjenje rizika od katastrofa.

Stranica