Obilježen Europski dan bez automobila

  • Slika
  • Slika

Tim povodom održana je edukativna radionica „Policajac moj prijatelj“ za dvadesetak učenika prvog razreda Osnovne škole „Dolac“

FOTO: PU primorsko-goranska

U petak, 20. rujna u organizaciji Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske u Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke obilježen je  Europski dan bez automobila. Tim povodom održana je edukativna radionica „Policajac moj prijatelj“ za dvadesetak učenika prvog razreda Osnovne škole „Dolac“ iz Rijeke. Edukativnu radionicu održali su policijski službenici Dario Tonković iz Odjela prevencije i Antonija Ferenčak policijska službenica I. policijske postaje Rijeka.
Učenike su upoznali s poslovima koje obavlja policija, prometnim znakovima te ih savjetovali kako se  kao pješaci trebaju kretati da bi bili što sigurniji u prometu na cesti. Po završetku radionice, učenici su dobili  i druge korisne preporuke i savjete za njihovu  što veću sigurnost u prometu.
Radionica je održana s ciljem upoznavanja i približavanja djeci poslova policije, ali primarno radi povećanja sigurnosti djece u prometu usvajanjem znanja i vještina pravilnog ponašanja u prometu, kako bi se što sigurnije kretali od kuće do škole.
Europski dan bez automobila obilježava se svakog 22. rujna, a zamisao je bila da se na taj dan dijelovi gradova zatvore za automobile. Toga dana promovira se biciklizam i pješačenje na gradskim i izvangradskim ulicama čime se smanjuje zagađenje, a doprinosi očuvanju okoliša i ekoloških uvjeta života.

Stranica