​Novi Vinodolski: Krađama novčanika oštetio tri osobe

Slika /A%20Nove%20Fotke/Uhi%C4%87enik.jpg

Iskoristivši starosnu dob, zdravstveno stanje i nepažnju oštećenih osoba, počinitelj im je otuđio torbe s novčanicima, novcima, osobnim dokumentima i drugim predmetima

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske postaje Crikvenica proveli su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje nekoliko kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta.
Riječ je inače o maloljetnom počinitelju koji je tijekom kolovoza i rujna u tri navrata na području Novog Vinodolskog počinio krađe na štetu dviju hrvatskih državljanki i jednog hrvatskog državljanina. Iskoristivši njihovu starosnu dob, zdravstveno stanje i nepažnju tim osobama je otuđio torbe s novčanicima, novcima, osobnim dokumentima i drugim predmetima na plaži i na trgu koristeći gužvu. Mušku stariju i nemoćnu osobu je pak oštetio tako što je ušao u dvorište njegove obiteljske kuće te mu iz stražnjeg džepa hlača također otuđio novčanik s novcima i dokumentima. Sveukupna materijalna šteta cijeni se na par tisuća kuna.
Tijekom kriminalističkog istraživanja je manji dio otuđenih predmeta pronađen i vraćen vlasnicima.
 
Zbog osnova sumnje u počinjenje navedena tri kaznena djela krađe, osumnjičenik je završetkom istraživanja kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu. 

Stranica