Nogometni susret visokog rizika između HNK Rijeka i GNK Dinamo

Slika /2024/Rujevica%20-%20PU%20PG-FOTO-21.5..jpg

Kako se očekuje dolazak većeg broja gostujućih navijača, pozivamo sve posjetitelje da se detaljno upoznaju s uputama i preporukama

Foto: MUP

U srijedu, 22. svibnja s početkom u 18 sati, na stadionu Rujevica u Rijeci odigrat će se druga utakmica SuperSport finala Kupa između HNK Rijeka i GNK Dinamo. 

Utakmica je proglašena utakmicom visokog rizika te će policija poduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti, uz koordinativnu ulogu Stožera za osiguranje utakmica visokog rizika Ravnateljstva policije, sukladno Protokolu o sigurnosti na utakmicama visokog rizika i sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima te Zakonu o javnom okupljanju.

Kako se očekuje dolazak većeg broja gostujućih navijača, pozivamo sve posjetitelje da se detaljno upoznaju s uputama i preporukama.

Obavijest za posjetitelje/gledatelje

Ulazi u stadion Rujevica bit će otvoreni od 16 sati za sve gledatelje.

Pozivaju se gledatelji da do stadiona dođu ranije kako bi izbjegli prometne gužve i čekanje na ulazima na tribine te da na vrijeme i bez žurbe zauzmu svoja mjesta.

Prihvat gostujućih navijača

Gostujuće navijače prihvatit će policijski službenici na Kikovici, na autocesti A6 te ih pozivamo da na navedenu lokaciju dođu do 15 sati kako bi u organiziranoj koloni bili prepraćeni do stadiona Rujevica u Rijeci.

Gostujućim navijačima se preporučuje da za odmor i točenje goriva koriste odmorišta prije punkta predviđenog za prihvat navijača, obzirom da će policijski službenici bez stajanja osiguravati preprate gostujućih navijača od izlaza s autoceste do stadiona. Na stadionu je osigurana prodaja bezalkoholnih pića i hrane.

Poštivanje Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima

Na ulazima u stadion zaštitarska služba provoditi će sigurnosne provjere.

Sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, zabranjeno je:
 • unošenje  ili pokušaj unošenja alkoholnih pića i droga te ulazak i boravak u prostor športskog objekta u alkoholiziranom stanju,
 • unošenje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su pogodni za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja,
 • paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava, kao i paljenje drugih navijačkih rekvizita,
 • maskiranje lica kapom, maramom ili na drugi način s ciljem prikrivanja identiteta,
 • unošenje i isticanje transparenata, zastava ili drugih stvari s tekstom ili slikom, znakom ili drugim obilježjem kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti,
 • pjevanje pjesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti,
 • pokušaj nedopuštenog ulaska, odnosno nedopušteni ulazak u natjecateljski prostor ili u gledateljski prostor, prostor koji je namijenjen sucima ili drugim osobama koje sudjeluju u športskom natjecanju,
 • bacanje predmeta u natjecateljski prostor te
 • boravak i zadržavanje na mjestu u gledateljskom prostoru za koje se ne posjeduje ulaznica ili odgovarajuća isprava izdana od strane organizatora.

Sva uočena protupravna ponašanja bit će sankcionirana sukladno Zakonom o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i drugim zakonskim i podzakonskim aktima.

Ulazak u stadion odbit će se:
 • posjetiteljima pod utjecajem alkohola,
 • osobama koje ne posjeduju personaliziranu ulaznicu,
 • posjetitelju za kojeg se utvrdi da posjeduje zabranjene predmete i
 • osobama za koje postoji vjerojatnost da će ugroziti sigurnost drugih na utakmici.


Foto i video snimanje javnog okupljanja

Na dan odigravanja utakmice policija će audio i video snimati te fotografirati javno okupljanje i javna mjesta na stadionu te prilaznim pravcima prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima.

Također će biti na snazi zabrana korištenja dronova i ostalih letjelica, odnosno prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice bit će uspostavljena NO-FLY ZONE.

Pozivamo posjetitelje i gledatelje da poštuju upute i pravila organizatora, kao i sva upozorenja i naredbe policijskih službenika u prometu i na stadionu.

Stranica