Nepropisno parkirali vozila i zatvorili sav promet

Slika 2021/policija%20natpis2.jpg

Pregledom ulice utvrđeno da dio ceste na kojem se izvode radovi nije vidljivo obilježen postavljanjem odgovarajućih prometnih znakova niti branika

FOTO: Ilustracija

Opatijska policija je u utorak, 1. veljače, postupajući po zaprimljenoj dojavi o zatvaranju prometa u ulici na području Opatije utvrdila da u navedenoj ulici je od 9,50 do 11,10 sati bio zatvoren sav promet zbog nepropisnog parkiranja dva teretna i jednog radnog vozila.

Pregledom ulice utvrđeno je da dio ceste na kojem se izvode radovi nije vidljivo obilježen postavljanjem odgovarajućih prometnih znakova niti branika. Također je utvrđeno da 46-godišnji vlasnik tvrtke sa sjedištem u Međimurskoj županiji posjeduje dokumentaciju za izvođenje radova, ali nije dao na uvid dozvolu Grada Opatije za djelomično, niti postupno zatvaranje kolnika navedene ulice.

Nakon obavljenog nadzora sudionicima je izdana naredba da uklone vozila s kolnika poradi neometanog odvijanja prometa što su i učinili. Materijalna šteta cijeni se na oko 3500 eura.

Zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, prekršajno su sankcionirana dvojica hrvatskih državljana u dobi od 45 i 46 godina i 30 – godišnji albanski državljanin.

Također su prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama prekršajno sankcionirani 46-godišnji hrvatski državljanin kao odgovorna osoba tvrtke te navedena tvrtka kao pravna osoba.

Uvidom u dokumentaciju teretnih vozila, kao i tehničkim pregledom na cesti, kod dvojice hrvatskih državljana u dobi od 40 i 46 godina utvrđeni su prekršaji iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu.

 

Stranica