Neovlašteno kupovali, skladištili i preprodavali drogu na području Rijeke

  • Slika 2024/IMG-20240425-WA0000.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Petero osumnjičenika predano je pritvorskom nadzorniku

FOTO: PU Primorsko - goranska

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s Ravnateljstvom policije, Jedinicom specijalne i interventne policije ove Policijske uprave te Policijskom upravom karlovačkom proveli su kriminalističko istraživanje nad sedmero hrvatskih državljana u dobi od 31, 34, 39, 40 i 46 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene kriminaliteta droga te kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.
 
Osnovano se sumnja da je osumnjičeni 31-godišnjak od studenog 2023. godine do kraja veljače ove godine neovlašteno kupovao drogu amfetamin i konoplju tipa droga.
 
Isto tako, 31-godišnjak je od kraja veljače do sredine travnja ove godine u nekoliko navrata kupovao amfetamin i konoplju tipa droga od 40-godišnjeg osumnjičenika.
 
Nadalje, osumnjičeni 40-godišnjak je od 39-godišnjeg osumnjičenika od veljače do travnja ove godine nabavljao konoplju tipa drogu i amfetamin u količini od po kilogram po svakom navratu, a koju je dovozio u stanove gdje je boravio na području Rijeke radi skladištenja i čuvanja droge za 31-godišnjaka.
 
Nakon toga osumnjičenici starosti 31 i 34 godine drogu bi dalje miješali s različitim punilima, radi povećavanja mase te je neovlašteno preprodavali na području Rijeke.
 
Osumnjičeni 39-godišnjak je konoplju tipa droga i amfetamin prevezao u svom osobnom vozilu te ju je predao 40-godišnjaku.
 
Tako pripremljenu drogu 31-godišnjak je dalje preprodavao osumnjičenicima starosti 40 i 46 godina koji su je dalje distribuirali.
 
Na temelju naloga sudaca istrage Županijskih sudova u Rijeci i Karlovcu provedene su pretraga doma i vozila kojima se osumnjičenici koriste. Pretrage su provedene na području Rijeke, širem području Kraljevice, Kastva i Ogulina gdje je pronađeno oko 590 grama amfetamina, 750 grama droge tipa konoplja, manje količine psilocibin gljive, poluautomatska puška s pripadajućim streljivom,  27. 700 eura te ostali predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenih djela.
 
Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, a 39-godišnjak i zbog kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, osumnjičenici su kazneno prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu. Petero osumnjičenika predano je pritvorskom nadzorniku.
 

Stranica