Nedozvoljeno posjedovao oružje i streljivo

Slika /uhicenik05.jpg

Pretragom doma i drugih prostorija osumnjičenoga pronađena je i oduzeta automatska puška s  tromblonskim nastavkom na cijevi, četiri spremnika...

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad  56-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje  da je počinio kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.  Predmeti koje je osumnjičeni nedozvoljeno posjedovao pronađeni su u suradnji s djelatnicima mobilne jedinice carine. Pretragom doma i drugih prostorija osumnjičenoga pronađena je i oduzeta automatska puška s  tromblonskim nastavkom na cijevi, četiri spremnika, rezervnim tromblonskim nastavkom i  pripadajućim priborom te više od 600 komada različitog pištoljskog,  puščanog i streljiva za automatsku pušku, tri upaljača za protu pješačke mine i dva vježbovna metka za tromblon.
Po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 56-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.
 
Podsjećamo građane da je i dalje u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija“ u sklopu koje je moguće bez ikakvih sankcija policiji predati oružje , streljivo i druge potencijalno opasne predmete. O samoj akciji i načinu dragovoljne predaje moguće je pronaći više informacija  ovdje .

Stranica