Nastavak preventivnih aktivnosti na području Gorskog Kotara

  • Slika /Prevencija/2019/CK-starci2019%20(2).jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U neposrednoj komunikaciji s mještanima policijski službenici savjetovali su osobe starije životne dobi o samozaštitnom ponašanju i prevenciji

FOTO: PU primorsko-goranska

Policijski službenici Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s nadležnim policijskim postajama i predstavnicima Crvenog križa, nastavljaju s preventivnim aktivnostima na području Gorskog Kotara.
Tako su u petak, 11. listopada policijski službenici Dario Tonković i Toni Stanić iz Odjela prevencije te Siniša Jurković kontakt policajac iz Policijske postaje Delnice u suradnji sa Snježanom Krizmanić ravnateljicom  Gradskog društva Crvenog križa Delnice i Marijom Tomić, volonterkom i voditeljicom Crvenog križa Mrkopalj, obišli pet domaćinstava na delničkom području, i to u Mrkoplju, Begovom Razdolju, Tuku, Muževskom Kraju i Brestovoj Dragi, gdje žive stariji građani.
U neposrednoj komunikaciji s mještanima policijski službenici savjetovali su osobe starije životne dobi o samozaštitnom ponašanju i prevenciji imovinskog kriminaliteta te odgovarali na njihova brojna pitanja. Uz korisne savjete kako prevenirati kaznena djela (krađe, drske krađe, prijevare na kućnom pragu i teške krađe provaljivanjem) mještani su upoznati i s aktualnim novim propisima iz prometa, upravnih poslova, kao i drugih područja važnih za građane, primjerice zaštite osobnih podataka.
Snježana Krizmanić ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Delnice građanima je uručila prehrambene proizvode kao znak pažnje, suradnje i prijateljstva između mještana i institucija.
U narednom razdoblju održat će se slične preventivne aktivnosti i u drugim mjestima na području Gorskog kotara, kako bi se što veći broj građana radi njihove zaštite i sigurnosti,  neposredno informirao i educirao o prevenciji raznih oblika kažnjivih radnji.
 

Stranica