Nastavak preventivnih aktivnosti na području Gorskog Kotara

  • Slika Prevencija/2020/Delnice.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Obišli su osam domaćinstava na području Delnica: Velika Lešnica, Gusti Laz i Brod na Kupi, u kojima žive uglavnom stariji građani.

FOTO: PU primorsko-goranska

Policijski službenici Odjela prevencije u suradnji s nadležnim policijskim postajama  te predstavnicima Crvenog križa, nastavljaju sa preventivnim aktivnostima na području Gorskog Kotara.

Tako su u jučer, 7. srpnja policijski službenici Dario Tonković iz Odjela prevencije i Siniša Jurković policijski službenik Policijske postaje Delnice u suradnji sa Snježanom Krizmanić ravnateljicom  Gradskog društva Crvenog križa Delnice, obišli osam domaćinstava na području Delnica: Velika Lešnica, Gusti Laz i Brod na Kupi, u kojima žive uglavnom stariji građani.

U neposrednoj komunikaciji s mještanima policijski službenici savjetovali su osobe starije životne dobi o samozaštitnom ponašanju u području imovinskog kriminaliteta, te odgovarali na njihova brojna pitanja. Uz korisne savjete kako prevenirati kaznena djela (krađe, drske krađe, prijevare na kućnom pragu i teške krađe provaljivanjem) mještani su upoznati i s aktualnim novim propisima iz prometa, upravnih poslova, kao i drugih domena policije važnih za građane poput zaštite osobnih podataka.
Nakon korisnih preporuka, Snježana Krizmanić ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Delnice podijelila je mještanima prigodne prehrambene proizvode u znak pažnje, te suradnje i prijateljstva između mještana i institucija.
Kroz iduće razdoblje održat će se slične preventivne aktivnosti i u drugim mjestima na području Gorskog kotara, kako bi se što veći broj građana i turista savjetovalo i educiralo o brojnim mogućnostima prevencije u cilju njihove zaštite i sigurnosti.
 

Stranica