Nastavak obilaska domaćinstava na području Gorskog Kotara

Slika /Prevencija/2020/GK-PREV-17.9..jpg

U neposrednoj komunikaciji s mještanima policijski službenici savjetovali su osobe starije životne dobi o samozaštitnom ponašanju u području imovinskog kriminaliteta, ali i uputili na nove propise iz domene upravnih poslova

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Odjela prevencije i ovaj tjedan su nastavili s preventivnim aktivnostima u Gorskom kotaru gdje su posjetili starije građane na području Vrbovskog.

Tako su jučer policijski službenici Dario Tonković iz Odjela prevencije i Mladen Majetić kontakt policajac iz Policijske postaje Vrbovsko, u suradnji s Ivanom Vaccino predstavnicom Gradskog društva Crvenog križa Vrbovsko, izvršili obilazak jedanaest domaćinstava u mjestima: Bunjevci, Carevići, Dokmanovići, Moravice, Nikšići i Žakule u kojima borave stariji građani.
U neposrednoj komunikaciji s mještanima policijski službenici savjetovali su osobe starije životne dobi o samozaštitnom ponašanju u području imovinskog kriminaliteta, ali i uputili na nove propise iz domene upravnih poslova. Uz korisne savjete kako prevenirati kaznena djela poput krađe, drske krađe, prijevare na kućnom pragu ili teške krađe provaljivanjem, mještani su upoznati i s aktualnostima iz zaštite osobnih podataka te podsjetili na preporučene mjere zaštite u vrijeme zaraze corona virusom.

Nakon korisnih preporuka, u znak pažnje, suradnje i prijateljstva između mještana i institucija,  Ivana Vaccino iz Crvenog križa Vrbovsko podijelila je mještanima prigodne prehrambene proizvode.

Do kraja mjeseca slične preventivne aktivnosti planiraju se provesti  i u ostalim mjestima na području Gorskog kotara, kako bi se što veći broj građana savjetovalo i educiralo o brojnim mogućnostima prevencije u cilju njihove zaštite i sigurnosti.
 

Stranica