Nastavak edukacije umirovljenika

Slika Prevencija/2020/Kraljevica.JPG

Osobe starije životne dobi često su žrtve  kaznenih djela, a u većini slučajeva počinitelji iskorištavaju  njihovu dob, dobronamjernost ili nepažnju.

FOTO: PU primorsko-goranska

Jučer, 28. siječnja u  prostorijama Udruge umirovljenika Grada Kraljevice održano je edukativno predavanje na temu „Osobe zrelije životne dobi kao žrtve kaznenog djela“. Predavanje je održao policijski službenik iz Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske, Toni Stanić, koji je prisutne upoznao s pojavnim oblicima kaznenih djela imovinskog kriminaliteta poput krađa, drskih krađa, uličnih prijevara, ali i prijevara na kućnom pragu te razbojništva. Naglasak provedene edukacije je bio na senzibiliziranju osoba starije životne dobi o potrebi samozaštitnog ponašanja, kako bi se povećao njihov osjećaj sigurnosti te time smanjio broj  kaznenih djela na njihovu štetu.
Dvadesetak prisutnih umirovljenika aktivno je sudjelovalo u predavanju, posebno pokazavši zanimanje za samozaštitu i prevenciju provala u domove te problematiku kartičnih prijevara.
Tijekom predavanja podijeljeno je osamdesetak promidžbenih letaka i materijala s tematikom samozaštite i prevencije kaznenih djela imovinskog kriminaliteta.
Osobe starije životne dobi često su žrtve  kaznenih djela, a u većini slučajeva počinitelji iskorištavaju  njihovu dob, dobronamjernost ili nepažnju. U cilju prevencije kaznenih djela na njihovu štetu, osobito onih imovinskog karaktera, policija organizira preventivne aktivnosti kojima se starijoj populaciji nastoji  pružiti  informacije koje im mogu omogućiti  kvalitetniji i sigurniji život.
 

Stranica