Najveća koncentracija alkohola i brzina u Rijeci, zatečeno pet recidivista

Slika A%20Nove%20Fotke/prometna.jpg

Utvrđeno je 260 prometnih prekršaja, između kojih najviše – 44 prekršaja  prekoračenja brzine

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici prometne policije Policijske uprave primorsko-goranske i proteklog vikenda pojačano su nadzirali promet na cestama radi prevencije činjenja prometnih prekršaja, nastanka  prometnih nesreća i stradavanja sudionika u prometu.
Pojačanim nadzorom utvrđeno je 260 prometnih prekršaja, između kojih najviše – 44 prekršaja  prekoračenja brzine.  Slijede 24 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola,  17 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, pet prekršaja korištenja mobitela u vožnji, osam prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, tri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, dva prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme važeće zabrane upravljanja određenom kategorijom vozila te još 157 različitih prometnih prekršaja.
Tijekom pojačanog nadzora prometa zatečeno je pet vozača-recidivista, a jedan od njih je i zadržan u službenim prostorijama policije zbog vožnje pod utjecajem alkohola.
Inače, ukupno je alkotestirano 150 vozača, a od 24 vozača s nedozvoljenom koncentracijom alkohola, polovici ili njih 12 je izmjerena koncentracija alkohola između 0,51 i 1,00 g/kg. Petorici vozača je izmjerena koncentracija alkohola između 1,01 i 1,5 g/kg, četvorici iznad 1,50 g/kg, a trojici do 0,50 g/kg (mladi i profesionalni vozači).
Najveća koncentracija alkohola od 2,33 g/kg izmjerena je 40-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Volkswagen, a policija ga je zaustavila u noći 2. prosinca na području Vojaka u Rijeci.  
Izdvajamo i najveće prekoračenje brzine, koje je izmjereno je 1. prosinca u 18.50 sati u Liburnijskoj u Rijeci. U ovom prekršaju zatečen je 32-godišnji vozač osobnog vozila marke Ford,  koji se u naseljenom mjestu gdje je ograničenje brzine 50 km/h kretao više nego dvostrukom brzinom, odnosno brzinom od 110 km/h.
Svi vozači koji su zatečeni u činjenju prometnih prekršaja sankcionirani su temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Policija će i narednih vikenda pojačano nadzirati promet na cestama, poštivanje svih prometnih pravila i propisa te se pozivaju vozači, ali i drugi sudionici da se odgovorno i savjesno ponašaju u prometu na cestama.


Stranica