NAJAVA: „Zajedno više možemo“ i na području Liburnije

Slika ZVM.jpg

FOTO: Ilustracija 

Sutra, 22. listopada na području Liburnije započinje provedba prve komponente preventivnog programa  „Zajedno više možemo“ pod nazivom Mogu ako hoću-1 („MAH-1“). Program se realizira u suradnji Policijske uprave primorsko-goranske i Vijeća za prevenciju kriminaliteta Liburnije (Grad Opatija te općine Matulji, Lovran i Mošćenička Draga).

Komponenta Mogu ako hoću-1 („MAH-1“) realizira se organiziranim posjetima učenika 4. razreda nadležnoj policijskoj postaji kako bi se upoznali s radom policije i prihvatili policiju kao prijatelja pomagača. U provedbu su uključeni učenici svih 4. razreda osnovnih škola s područja grada Opatije te općina Matulji, Lovran i Mošćenička Draga koji će tijekom listopada, studenog i prosinca 2013. godine  organizirano posjetiti Policijsku postaju Opatija. 

Sutra će Policijsku postaju Opatija posjetiti učenici 4. razreda OŠ „Drago Gervais“ iz Brešca, a 24. i 25. listopada učenici 4. razreda OŠ „Dr. Andrija Mohorovičić“  iz Matulja.

Po dolasku u policijsku postaju učenike će dočekati kontakt policajac koji će ih upoznati s ulogom policije u zaštiti života i sigurnosti građana, štetnosti različitih opojnih sredstava (alkohol, droge), kako se zaštititi i što učiniti u slučaju pronalaska predmeta za konzumaciju droga, štetnosti nasilja i dr. Nakon toga učenici će zajedno s kontakt policajcem obići policijsku postaju, gdje je planirano duže zadržavanje u prostoru operativnog dežurstva kako bi se učenici upoznali s dijelom tehnike i opreme koju policija koristi prilikom obavljanja svakodnevnih poslova.

Inače, preventivni program „Zajedno više možemo“ u organizaciji Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske provodi se već četvrtu godinu u svim školama na području grada Rijeke te treću godinu na području općina Čavle i Jelenje.

U rujnu 2012. godine Filozofski fakultet u Rijeci proveo je evaluaciju preventivnog programa „Zajedno više možemo“  sa zaključkom da se „radi o korisnom, dobro osmišljenom i kvalitetno realiziranom programu.”



Stranica