NAJAVA: Sajam mogućnosti u Selcu

Slika PU_PG/Prevencija/2018/Crikvenica-Dječji tjedan.jpg

FOTO: Ilustracija 

U četvrtak, 4. listopada, od 11,30 do 13,20 sati u Hostelu „Karlovac“ u Selcu u okviru Dječjeg tjedna održat će se Sajam mogućnosti, odnosno druga komponenta preventivnog programa „Zajedno više možemo“. Program je ostvaren u suradnji Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske, Grada Crikvenice i crikveničkih Osnovnih škola Zvonka Cara i Vladimira Nazora.

Na Sajmu će sudjelovati te predstaviti svoje aktivnosti desetak različitih kulturno-umjetničkih, sportskih i drugih udruga, koje se bave organizacijom slobodnog vremena djece i učenika. Na postavljenim štandovima te praćenjem prigodnih prezentacija učenici četvrtih i petih razreda moći će vidjeti brojne mogućnosti za uključivanje u  neke od ponuđenih aktivnosti u svoje slobodno vrijeme.

Osim upoznavanja učenika s pozitivnim izvanškolskim sadržajima, ciljevi Sajma mogućnosti su i  razvijanje odnosa povjerenja s policijom, kao i razvijanje osjećaja suradnje svih subjekata društva - „zajednica koja brine“ u svrhu djelovanja na primarnu prevenciju kriminaliteta.

U sklopu  Sajma Policijska uprava primorsko-goranska prezentirat će policijsku opremu i tehniku te komunikacijom i druženjem između učenika i policijskih službenika nastaviti razvijati odnos međusobnog povjerenja.

Preventivni program  „Zajedno više možemo“  na području Crikvenice provodi se od ožujka 2017. godine za učenike  Osnovnih škola Zvonka Cara i Vladimira Nazora, a prvi Sajam mogućnosti na tom području održan  je 11. studenog 2017 godine.



Pisane vijesti