NAJAVA-Projekt EDWARD – Dan bez poginulih u prometu

Slika /PROMET/EDWARD-PROJEKT-26.9.2019..jpg

 U organizaciji Europske mreže prometne policije „TISPOL“, sutra se obilježava diljem Europe Projekt Edward, Dan bez poginulih u prometu. 

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske i ove godine sudjeluju u provedbi Projekta EDWARD „Europski dan bez poginulih u prometu“ u organizaciji Europske mreže prometne policije „TISPOL“, koji se obilježava diljem Europe četvrtu godinu za redom.  Tim povodom na području nadležnosti ove Policijske uprave sutra, 26. rujna 2019. na dan obilježavanja Dana bez poginulih u prometu, provodit će se preventivno-represivne aktivnosti s ciljem sprječavanja i sankcioniranja prekršaja koji dovode do prometnih nesreća i stradavanja u prometu ( alkohol, brzina, pojas i mobitel).  
                                               
Projekt Edward podržava svih 30 država članica spomenute Europske mreže prometne policije i velik broj poznatih organizacija, inicijativa i njihovih čelnika. U sklopu Projekta tijekom mjeseca rujna diljem Hrvatske provodi se niz aktivnosti u prometu. MUP svakodnevno  na svom službenom twitter profilu objavljuje i promotivne poruke projekta. Građani se mogu uključiti u projekt potpisivanjem PRISEGE o poželjnom ponašanju sudionika u cestovnom prometu te postati dio dijaloga na društvenim mrežama preko #ProjectEDWARD. Zajedničkim snagama možemo pridonijeti daljnjem smanjenju smrtnog stradavanja i teškog ozljeđivanja u prometnim nesrećama i neka svaki dan bude Edward dan – Dan bez poginulih u prometu.  Stoga je na TISPOL-ovoj web stranici započelo odbrojavanje do ključnog datuma.    
                                         
Dugoročni cilj ovog europskog projekta je smanjivanje broja poginulih i teško ozlijeđenih na cestama u svijetu te senzibilizacija svih sudionika u prometu na promjenu ponašanja i stavova. Svrha projekta je da sudionici u prometu kritički promisle – barem i na kratko – o svakodnevnim rizicima s kojima se suočavaju te s kojima izlažu i ostale sudionike u prometu.

Podsjećamo kako prošle 2018. godine na Dan bez poginulih u prometu u Republici Hrvatskoj nije zabilježena prometna nesreća s poginulim osobama.
 
 

Stranica