NAJAVA: Preventivno – sigurnosna akcija “Dani tehničke ispravnosti vozila 2020“

Slika /PROMET/2020/DTIV-HAK-GLAVNA.jpg

Od 23. do 28. studenoga na području Republike Hrvatske održat će se preventivno – sigurnosna akcija “Dani tehničke ispravnosti vozila"

FOTO: HAK

Sljedeći tjedan, od ponedjeljka, 23. do subote, 28. studenoga 2020. godine, Hrvatski autoklub  i Centar za vozila Hrvatske, a pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, u svim stanicama za tehnički pregled u Republici Hrvatskoj organiziraju preventivno – sigurnosnu akciju nadzora tehničke ispravnosti vozila pod nazivom ''Dani tehničke ispravnosti vozila''.
 
Akcija je prvenstveno usmjerena na mogućnost obavljanja besplatnog tehničkog pregleda vozila u stanicama za tehničke preglede (od akcije su izuzeta vozila koja u navedenom razdoblju imaju zakonsku obavezu provođenja tehničkog pregleda i registracije).
 
Cilj akcije je povećanje stupnja tehničke ispravnosti vozila i poticanje što većeg broja vozača da vlastito vozilo preventivno podvrgnu kontroli ispravnosti jer je tehnička ispravnost jedna od ključnih čimbenika sigurnosti cestovnog prometa te na taj način otklone mogućnost događanja prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila. Kroz savjetodavnu i tehničku pomoć od strane stručnog osoblja ukazivati će se i na značaj uklanjanja neispravnosti na vozilima.

U sklopu Akcije, kod eventualnog utvrđivanja tehničke neispravnosti vozila, vlasnici vozila  neće biti sankcionirani, nego će ih se savjetovati o načinu otklanjanja neispravnosti i uputiti u ovlašteni servis. Policijski službenici će u redovnom obavljanju službe vozačima uz savjete dijeliti i promidžbene letke s detaljima spomenute Akcije.
 

Stranica