NAJAVA: Preventivni program "Poštujte naše znakove" u Delnicama

Slika /vijesti/2018/Po%C5%A1tujte-na%C5%A1e-znakove-FOTO-MALA.jpg

U sklopu Programa, policijski službenici zajedno s odgojno – obrazovnim ustanovama te drugim institucijama, kao i umjetnicima te lokalnom zajednicom, kroz interaktivan način educiraju i informiraju učenike najnižih razreda osnovnih škola, odnosno najmlađe sudionike u prometu

FOTO: Ilustracija

U petak, 30. studenoga 2018. godine, s početkom u 10 sati, u dvorani Osnovne škole „Ivana Gorana Kovačića“ u Delnicama održat će se preventivni program „Poštujte naše znakove“ za djecu osnovne škole.

Ova preventivna aktivnost Ministarstva unutarnjih poslova provodi se u skladu s Nacionalnim programom sigurnosti cestovnog prometa te u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta, Vatrogasnom zajednicom Republike Hrvatske, Hrvatskim crvenim križom, Hrvatskom gorskom službom za spašavanje i Hrvatskom glazbenom mladeži. Cilj aktivnosti je kroz programe edukacije, prevencije i senzibilizacije potaknuti građane, posebice najosjetljiviju skupinu u prometu - djecu da uz ostale sudionike  prihvate standarde odgovornog ponašanja u prometu kako bi se poboljšala sigurnost najugroženijih sudionika u prometu.

U sklopu Programa, policijski službenici zajedno s odgojno – obrazovnim ustanovama te drugim navedenim institucijama, kao i umjetnicima te lokalnom zajednicom kroz interaktivan način educiraju i informiraju učenike najnižih razreda osnovnih škola, odnosno najmlađe sudionike u prometu. Time se i senzibilizira šira javnost na opasnosti kojima su izloženi najmlađi sudionici u prometu te ostvaruje primarna prevencija .

U edukativno preventivnom programu održat će se više različitih radionica, a cjelokupan program aktivnosti možete pogledati ovdje.


Stranica