NAJAVA: Preventivni info-punkt

Slika primgor-policija.jpg

FOTO: Ilustracija 

U utorak, 29. listopada policijski službenici Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske i I. policijske postaje Rijeka  održat će preventivni info-punkt u Rijeci, na 1. katu Robne kuće „RI“. U vremenu od 12,00 do 14,00 sati svi zainteresirani građani moći će u neposrednom kontaktu s policijskim službenicima dobiti informacije o pojavnim oblicima kaznenih djela imovinskog kriminaliteta i mjerama samozaštite kako bi smanjili vjerojatnost da postanu potencijalne žrtve ovih kaznenih djela. Na info-punktu građanima će biti podijeliti informativno-edukacijski letci i brošure.

Također, ovom prilikom policijski službenici će građanima dijeliti letak „Djeca koja prose“ kojeg je pripremio pravobranitelj za djecu. Na ovaj način nastoji se  senzibilizirali građane na problem radne eksploatacije djece kao jednog od oblika trgovanja ljudima, a koje se ogleda kroz ulično prosjačenje.

Kako bi zaštitili djecu, pozivaju se svi građani koji zamijete djecu da samostalno ili u pratnji odraslih osoba prose na javnim mjestima da to dojave najbližoj policijskoj postaji ili na brojeve telefona 192 i 112.



Stranica