Najava: Pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga

Slika alkotest01.jpg

U cilju povećanja sigurnosti prometa na cestama policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske tijekom nadolazećeg vikenda provodit će pojačane preventivno-represivne aktivnosti radi sprječavanja vožnje pod utjecajem alkohola i opojnih droga u organizmu.

FOTO: Ilustracija 

U cilju povećanja sigurnosti prometa na cestama policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske tijekom nadolazećeg vikenda provodit će pojačane preventivno-represivne aktivnosti radi sprječavanja vožnje pod utjecajem alkohola i/ili opojnih droga u organizmu. Akcija će biti provedena tijekom vikenda na području cijele Policijske uprave u vremenu od 23,00 do 05,00 sati.

Napominjemo kako se u studenom ove godine na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo 7,4% manje prometnih nesreća u odnosu na studeni prošle godine. Od ukupnog broja prometnih nesreća 52 su bile s nastradalim osobama u kojima je jedna osoba nažalost smrtno stradala. Udio vozača pod utjecajem alkohola u prometnim nesrećama u studenom ove godine bio je 7,9%, odnosno nešto manje u odnosu na studeni prošle godine kada je u prometnim nesrećama bilo 8,1% sudionika pod utjecajem alkohola.

Za vrijeme trajanja pojačanih aktivnosti, prometna policija također će sankcionirati i druge prekršaje, naročito one koji za posljedicu imaju najteža stradavanja (vožnja bez položenog vozačkog ispita, oduzimanje prednosti prolaska u raskrižjima, upravljanje neispravnim, neregistriranim i neosiguranim automobilom i dr.).



Stranica