Najava: Dolazak slovačkih policajaca u PU primorsko-goransku

Slika slo11.jpg

U srijedu, 4. srpnja u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj održat će se konferencija za medije povodom dolaska slovačkih policajaca koji će tijekom srpnja i kolovoza ove godine boraviti i raditi zajedno s hrvatskim kolegama.  

FOTO: Ilustracija 

U srijedu, 4. srpnja u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj održat će se konferencija za medije povodom dolaska slovačkih policajaca koji će tijekom srpnja i kolovoza ove godine boraviti i raditi zajedno s hrvatskim kolegama. Nastavak je to provođenja projekta Međunarodne policijske suradnje policije u odori koji je započeo prije šest godina s ciljem podizanja razine sigurnosti tijekom turističke sezone. Ovaj jedinstveni model policijske suradnje realizira se zajedničkim ophodnjama te timskim radom hrvatskih i stranih policijskih službenika. Dosadašnja iskustva pokazala su da je izuzetno dobro prihvaćen kako od pripadnika policija tako i od samih turista koji izražavaju pojačani dojam sigurnosti pri susretu s policajcima u odorama iz svojih zemalja.

Tijekom proteklih godina na području Policijske uprave primorsko-goranske boravili su policajci iz Republike Austrije (2007. i 2008. god.), Interpola (2009.), njemačke pokrajine Bavarske (2010. god.), Republike Slovačke (2009., 2010. i 2011. god.) i Republike Slovenije (2011. godine). Tijekom srpnja i kolovoza ove godine, na ulicama Crikvenice i okolnih mjesta zajedno s hrvatskim kolegama radit će slovački policajci, a tijekom kolovoza i slovenski policajac na području otoka Krka.

Valja napomenuti kako se pokazalo da su zajedničke ophodnje najbolji način za ostvarivanje neposrednog kontakta sa stranim gostima, a to je ujedno i dobra promocija Hrvatske kao sigurne zemlje i turističkog odredišta.



Stranica