NAJAVA: Akcije nadzora vozača pod utjecajem droga

Slika droga01.jpg

FOTO: Ilustracija 

U povodu Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droge i nezakonitog prometa drogama policija će u svim policijskim upravama u Hrvatskoj, pa tako i u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj u noćnim satima s  25. na 26. lipnja (utorak/srijeda) i s 26. na 27. lipnja (srijeda/četvrtak) provesti preventivno-represivne akcije pojačanog nadzora vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem droga.

Naime, Ministarstvo unutarnjih poslova uz potporu Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske uključit će se u obilježavanje Međunarodnoga dana  kroz provedbu pojačanih aktivnosti usmjerenih na sigurnost cestovnog prometa. Naglasak se želi staviti na prevenciju vožnje pod utjecajem droga i informiranje o zakonskim i zdravstvenim posljedicama upravljanja motornim vozilima pod utjecajem droga.

Zajedničkim radom Ureda za suzbijanje zlouporabe droga i Ravnateljstva policije (Uprave policije i Službe prevencije) izrađen je novi informativni letak namijenjen prvenstveno vozačima. Cilj letka je da na vrijeme upozna vozače na moguće opasnosti kao posljedice konzumiranja pojedinih droga.

Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droge i nezakonitog prometa drogama obilježava se diljem svijeta 26. lipnja kako bi se upozorila javnost na rastući problem zlouporabe droga. Cilj društvene akcije koja će se u povodu obilježavanja nadolazećeg međunarodnog dana provoditi na nacionalnoj i lokalnoj razini je promovirati, osobito mladima, zdrave stilove života te putem edukativno-preventivnih aktivnosti informirati javnost o štetnim zdravstvenim i socijalnim posljedicama ovisnosti.

Kako su najčešći uzročnici teških prometnih nesreća, ali i česte žrtve, mladi vozači, prilikom postupanja policije naglasak će biti na toj kategoriji sudionika u prometu.



Stranica