​Nadzorom motociklista zabilježeni prekršaji, ali i prometne nesreće s teško ozlijeđenim vozačima

Slika /motociklist.jpg

Osim prekršaja u prosincu, zabilježene su i četiri prometne nesreće s motociklistima, od kojih su u njih dvije teško ozlijeđeni vozač mopeda te vozač motocikla

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici su na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske prošlog mjeseca prosinca proveli niz aktivnosti u nadzoru vozača s ciljem veće razine sigurnosti u cestovnom prometu. Kroz preventivno-represivne akcije između ostalih je povećana pozornost bila usmjerena na vozače mopeda i motocikala te osobe koje se na njima prevoze.
 
U spomenutom razdoblju je evidentirano deset prekršaja od kojih su tri prekršaja vozača mopeda te sedam prekršaja motociklista. Po dva prekršaja prekoračenje brzine te pretjecanja i obilaženja počinili su motociklisti dok su isti broj prekršaja nekorištenje zaštitne kacige zabilježeni kod vozača mopeda. K tome su zabilježeni po jedan prekršaj vozača mopeda i motociklista upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola u koncentracijama od 1,00 do 1,50 te više od 1,50 promila. Zabilježeni su i po jedan prekršaj motociklista upravljanja neregistiranim vozilom, kao i prekršaj upravljanja motociklom na kojem je nečitljiva, oštećena ili se dobro ne vidi registarska oznaka. Svi zatečeni vozači u prekršaju su sankcionirani prema važećim propisima.
 
Osim navedenih prekršaja, zabilježene su i četiri prometne nesreće s motociklistima, od kojih su u njih dvije teško ozlijeđeni vozač mopeda te vozač motocikla. Aktivnosti nadzora vozača u prometu nastavit će se i u sljedećim mjesecima, a kako bi se ostvarila što veća razina sigurnosti za vozače, kao i sve ostale sudionike u prometu.

Stranica