Nadzor vozača mopeda i motocikala: Rezultati akcije

Slika motocikli.jpg

FOTO: Ilustracija 

U subotu, 31. ožujka,  u vremenu od 14,00 do 18,00 sati na prometnicama na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija provela je su preventivno-represivnu akciju usmjerenu na pojačani nadzor vozača jedne od najugroženijih kategorija u prometu – vozača mopeda i motocikala.

Tijekom akcije kontroliran je 71 vozač motocikla i 53 vozača mopeda. Evidentirano je ukupno 28 prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega su 9 prekršaja počinili vozači mopeda i motocikla. Najveći broj, odnosno 6 prekršaja počinili su vozači motocikla koji su nepropisno pretjecali ili obilazili druga vozila.

Bez zaštitne kacige zatečen je jedan vozač mopeda. Radi se o 17-godišnjaku iz Crikvenice kojeg su policijski službenici zatekli oko 15,00 sati u Ulici Milovana Muževića u Crikvenici kako upravlja mopedom marke Yamaha bez zaštitne kacige i bez istaknute registarske pločice. Poradi počinjenja dva prometna prekršaja uručeni su mu prekršajni nalozi.

Nešto ranije, oko 14,30 sati na raskrižju Nove ceste i Ulice Braće Mohorića u Rijeci zatečen je 31-godišnji Riječanin koji je upravljao motociklom marke Gillera prije stjecanja prava na upravljanje ovom kategorijom vozila, odnosno bez „A“ kategorije. Poradi počinjenog prekršaja uručen mu je optužni prijedlog.

Osim navedenih, djelatnici prometne policije zabilježili su 19 drugih prometnih prekršaja, od kojih su 16 počinili vozači motocikla i 3 vozači mopeda.

Počinitelji svih prekršaja su prekršajno sankcionirani. Ukupno je uručen 1 optužni prijedlog, 9 prekršajnih naloga, 6 novčanih kazni te 12 pisanih upozorenja.

Policija će i u narednom periodu provoditi preventivno-represivne aktivnosti poradi daljnjeg smanjenja stradavanja ove kategorije sudionika u prometu, postizanja veće razine sigurnosti u cestovnom prometu te ponašanja sudionika u prometu u skladu s prometnim pravilima i propisima.



Stranica