Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Slika /vijesti/2019/PREV-DPNM%C5%BD-23.9..jpg

U Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke psiholozi iz Udruge U.Z.O.R. proveli su kratki edukativni kviz na temu prevencije nasilja u mladenačkim vezama  za učenike Prve riječke hrvatske gimnazije

FOTO: PUPG  i UZOR
 
U partnerstvu Udruge za zaštitu obitelji – U.Z.O.R – Rijeka i Policijske uprave primorsko – goranske u petak, 20. rujna 2019. u Rijeci je obilježen  Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama, kojeg je 2004. godine Hrvatski sabor proglasio u spomen na tri žene ubijene na zagrebačkom Općinskom sudu 22. rujna 1999. godine.
Tim povodom je u Rijeci održano nekoliko preventivnih aktivnosti.



U Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke psiholozi iz Udruge U.Z.O.R. proveli su kratki edukativni kviz na temu prevencije nasilja u mladenačkim vezama  za 50 učenika III. i IV. razreda Prve riječke hrvatske gimnazije, dok su se istovremeno građani imali priliku družiti s policijskim službenicima na preventivnom info punktu u ulici Dolac.Bila je to prilika svim građanima da dobiju više informacija i savjeta na temu prevencije nasilja, poglavito nasilja u obitelji, vršnjačkog nasilja među školskom djecom, kao i nasilja na društvenim mrežama te općenito o svim ostalim oblicima nasilja modernog društva.

Potom se već tradicionalna povorka predstavnika mnogobrojnih udruga i institucija, učenika i građana uputila riječkim Korzom na kojem su se simbolično pustili crni baloni u znak borbe protiv nasilja nad ženama.



To je bio i znak  potpore svim žrtvama nasilja te senzibiliziranja javnosti o ovoj problematici, uz jasnu poruku da živimo u društvu koje ne tolerira nasilje ni u kakvom obliku.
 
 
 

Stranica