Na Liburniji policija i vatrogasci zajedno do veće sigurnosti u sezoni

  • Slika Prevencija/2023/info%20punkt%20I%C4%8Di%C4%87i%20(2).jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Preventivne aktivnosti nastavljaju se tijekom čitave sezone na  Liburniji i drugim mjestima

FOTO:  PU primorsko-goranska

U protekla dva dana  policijski službenici Policijske postaje Opatija u suradnji s vatrogascima JVP Opatija održali su preventivne aktivnosti tijekom kojih su savjetovali kupače i prolaznike te im dijelili letke s nizom preventivno korisnih informacija za sigurno i ugodno ljetovanje. 
 
Tako su 11. srpnja u provedbi preventivnih aktivnosti između 9 i 11 sati sudjelovali policijski službenici iz opatijske policije Tomislav Benić i Marina Sverić te Višnja Kunštek,policijska službenica na ispomoći  iz Policijske uprave zagrebačke,  a iz JVP Opatija Lorena Laslavić i Roko Kršul.
 
Zajednički su obišli kupališta Slatina i Tomaševac, obalni put i park Angiolina, kojom prilikom su uz korisne savjete i preporuke građanima i turistima ukazivali što mogu učiniti kako bi podigli razinu samozaštitnog ponašanja te tako što bolje zaštiti sebe i svoju imovinu te tako smanjili mogućnost da postanu žrtvama kaznenih djela.
Pripadnici JVP Opatija podijeli su im letke sa savjetima i preporukama o prevenciji požara dostavljeni od Hrvatske vatrogasne zajednice.
 
Jučer, 12. srpnja također između 9 i 11 sati, policijske službenice Višnja Kunštek i Marina Sverić s djelatnicima JVP Opatija, Lorenom Laslavić i Rokom Kršulom nalazili su se na informativnom punktu ispred trgovine u Ičićima, gdje su prolaznicima dijelili letke sa savjetima.
Podijeljeno je ukupno 150 prigodno tiskanih letaka na hrvatskom, njemačkom, talijanskom i engleskom jeziku s tematikom samozaštite i prevencije (Sigurna turistička destinacija, Prevencija - provale – zaštitite svoje domove, Prevencija-provale u motorna vozila, Prevencija-drske krađe, ulične prijevare, prijevare na kućnom pragu, Sigurno i bezbrižno ljetovanje-sigurni na plaži, Ne ostavljajte djecu samu u vozilima). Također su podijeljeni i letci Hrvatske vatrogasne zajednice (Spriječimo požare, Kako postupiti u slučaju požara) i bojanke za najmlađe „Vatrogasna bojanka“ 
 
Ovakve i slične preventivne aktivnosti nastavit će se tijekom čitave turističke sezone na  Liburniji te drugih općina i gradova na području ove Policijske uprave.

Stranica