Na graničnom prijelazu pronađena bjelouška

Slika granicna_policija.jpg

Dana 26. lipnja oko 20,30 sati na međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Rupa policijski službenici Postaje granične policije Rupa su na izlasku iz Republike Hrvatske kontrolirali vozilo VW Transporter, danskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao državljanin

Foto: Ilustracija

Dana 26. lipnja oko 20,30 sati na međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Rupa policijski službenici Postaje granične policije Rupa su na izlasku iz Republike Hrvatske kontrolirali vozilo VW Transporter, danskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao državljanin Danske starosti 24 godine. Prilikom obavljanja granične kontrole u vozilu je pronađena veća količina uginulih kukaca i jedna uginula zmija bjelouška.

Suradnjom s carinskim službenicima i inspektoricom zaštite prirode Ministarstva zaštite okoliša i prirode obavljen je očevid te su staklenke s kukcima i bjelouškom privremeno oduzete od 24-godišnjaka. Zbog pokušaja iznosa uginule zmije bjelouške, odnosno počinjenog prekršaja sukladno Zakonu o zaštiti prirode, 24-godišnjak je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 3 500 kn.



Stranica