Na GP Rupa putnicima podijeljena voda za osvježenje

  • Slika 2022/GP%20Rupa.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Inicijativi TZ Kvarner pridružila se ministrica Nikolina Brnjac, direktorica  Irena Peršić Živadinov i predstavnici Policijske uprave primorsko - goranske

FOTO: PU primorsko - goranska

Danas je na graničnom prijelazu Rupa održana akcija dijeljenja vode putnicima prilikom prijelaza državne granice. Akciju je inicirala i provela Turistička zajednica Kvarnera u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta, odnosno s Policijskom upravom primorsko – goranskom. Tom prigodom,  akciji se pridružila i ministrica turizma i sporta, Nikolina Brnjac, kao i direktorica Turističke zajednice Kvarnera, Irena Peršić Živadinov te predstavnici PU primorsko – goranske, voditelj Službe za nezakonite migracije, Tomislav Horvat i načelnik Postaje granične policije Rupa, Neven Abramović.

Ministrica Brnjac u izjavama za medije, izrazila je zadovoljstvo dobrom turističkom sezonom i navela porast broja gostiju koji su tijekom ljeta odlučili posjetiti Republiku Hrvatsku. Također je istakla da su do sad u Hrvatskoj najposjećenije županije Primorsko – goranska i Splitsko – dalmatinska.

Direktorica TZ Kvarnera, Peršić - Živadinov navela je da su ovom gestom dijeljenja vode htjeli gostima olakšati putovanje i dolazak u Republiku Hrvatsku te kvarnersku regiju. Isto tako, naglasila je da najveći broj gostiju na Kvarneru čine državljani Njemačke koji od početka godine pa do danas, bilježe 5% više noćenja u odnosu na 2019. godinu.

Načelnik Abramović u ime Policijske uprave primorsko – goranske zahvalio se ministrici i direktorici na izvrsnoj inicijativi, kao i odličnoj suradnji te istaknuo da je pojačan promet na graničnim prijelazima već gotovo dva mjeseca. Na tom tragu dodao je da se očekuje povećanje prelazaka i predstojeći vikend, ali i tijekom cijelog mjeseca kolovoza.  

Ova inicijativa samo je jedna u nizu koju je do sada Turistička zajednica Kvarnera u suradnji s PU primorsko - goranskom provela s ciljem ostvarenja što veće prepoznatljivosti Kvarnera, PGŽ-a i Republike Hrvatske, kao sigurne i poželjne turističke destinacije.

Stranica