Na autocesti kod Delnica i Vrbovskog uhićena dvojica krijumčara migranata

Slika /policija05.jpg

Osumnjičenici će uz kaznenu prijavu biti predani pritvorskom nadzorniku

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske postaje Vrbovsko i Policijske postaje Delnice s ispostavom Čabar proveli su kriminalističko istraživanje nad rumunjskim i sirijskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravaka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Schengenskog sporazuma.
 
Naime, policijski službenici su jučer, 11. rujna u jutarnjim satima na području autoceste A6 kod Vrbovskog zaustavili državljanina Rumunjske dok je upravljao osobnim vozilom, njemačkih nacionalnih oznaka, a u kojem se nalazilo osam stranih državljana.

Istog dana, u popodnevnim satima, policijski službenici Policijske postaje Delnice s ispostavom Čabar uhitili su državljanina Sirije koji je upravljao osobnim vozilom također njemačkih registracijskih oznaka u kojem se nalazilo pet stranih državljana. Naime, vozač se oglušio o zvučne i svjetlosne signale policijskih službenika koji su ga pokušali zaustaviti. 
Kod čvora Ravna Gora udario u ublaživač udara tzv.“crash amortizer“ gdje se i zaustavio. U prometnoj nesreći su vozač i troje stranih državljana zadobili lakše tjelesne ozljede te im je pružena liječnička pomoć u KBC Rijeka.
 
Svi zatečeni strani državljani zatražili su međunarodnu zaštitu i upućeni su u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite.
 
Osumnjičenici će uz kaznenu prijavu biti predani pritvorskom nadzorniku.

Stranica