Na A6 prometna policija ga zatekla s 2.29 promila alkohola i bez vozačke dozvole

Slika /A%20Nove%20Fotke/Stop%20palica%20-%20novo.jpg

Protiv 37-godišnjaka je predložena kazna od 2640 eura i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci

FOTO: Ilustracija

Jučer oko 18.40 sati policijski službenici Postaje prometne policije Rijeka zaustavili su na autocesti A6 u blizini čvora Čavle 37-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je pri utjecaju alkohola upravljao osobnim vozilom, varaždinskih registracijskih oznaka, u smjeru Zagreba.

Alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija alkohola od 2,29 promila, a osim toga sa sobom nije imao ni vozačku dozvolu.
 
Odmah je izdvojen iz prometa i priveden na postupanje u policijsku postaju gdje je provjerom potvrđeno kako je 37-godišnjak upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita, odnosno prije stjecanja prava na upravljanje vozilom.
 
Zbog počinjenih prekršaja protiv njega je podnesen optužni prijedlog, u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kojim mu je predložena novčana kazna od najmanje 2640 eura i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Stranica