Mjesec borbe protiv ovisnosti - predstava i predavanje za srednjoškolce

Slika Prevencija/2018/Info-Lucija.jpg

Predstava „Lucijina priča“ bit će odigrana i sutra, 14. prosinca u Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke s početkom u 12 sati 

FOTO: PU primorsko-goranska 

Jučer, 12. prosinca u organizaciji Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s Udrugom „Hepatos“ iz Rijeke i „Ri teatrom“ u Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke odigrana je edukativna predstava „Lucijina priča“. Predstavu u izvedbi glumaca „Ri teatra“  pogledalo je 27 učenika trećeg razreda Medicinske škole Rijeka. Ovom predstavom, uz druge prigodne aktivnosti policija se pridružila obilježavanju Mjeseca borbe protiv ovisnosti, s važnošću kojeg je prije početka predstave učenike upoznala policijska službenica iz  Odjela prevencije, Antonija Ferenčak.  
Učenici su predstavu, koja na edukativan, duhovit i emotivan, njima primjeren način govori o prevenciji, zlouporabi droga i opojnih sredstava, odgovornom spolnom ponašanju te ukupnoj brizi za zdravlje, pratili sa zanimanjem te odlično prihvatili.
Nakon predstave policijska službenica Nives Kajfeš Grčko iz Odjela prevencije zahvalila je glumcima „Ri teatra“ i Udruzi „Hepatos“ na dosadašnjoj suradnji te u sklopu projekta „Zdrav za 5!“ učenicima održala edukativno predavanje o prevenciji ovisnosti i zlouporabi alkohola i droga.
Predstava „Lucijina priča“ bit će odigrana i sutra, 14. prosinca u Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke s početkom u 12 sati za učenike Građevinsko-tehničke škole iz Rijeke. Ovim završava obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti (15. studenoga do 15. prosinca) na području Policijske uprave primorsko-goranske.
Mjesec borbe protiv ovisnosti obilježava se kako bi se  upozorila javnost na problem zlouporabe svih sredstava ovisnosti te putem različitih društvenih akcija i zajedničkog djelovanja svih promicali zdravi načini života, posebice mladih, ali i ostalih dobnih skupina.


Stranica