Manifestacija „Sigurno na dva kotača“ na Korzu

Slika Korzo-mala.JPG

 FOTO: PU primorsko-goranska 

Danas u 11,00 sati na Korzu u Rijeci započela je preventivno-edukativna manifestacija „Sigurno na dva kotača“,  kojom je ujedno i obilježen početak sezone vožnje mopeda i motocikla. Na samom početku okupljenim građanima obratili su se predstavnici organizatora Boris Skeledžić, voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave primorsko-goranske, Mile Perić, tajnik Auto kluba Rijeka i Mišo Rukavina, predsjednik Oldtimer  kluba Rijeka.

U svom obraćanju Boris Skeledžić je naglasio kako se manifestacija održava s ciljem da se vozačima ovih kategorija vozila ukaže na poželjna ponašanja u prometu te kako bi se drugim vozačima skrenula pozornost na njihovu prisutnost. Naveo je kako vozači mopeda i motocikla predstavljaju najugroženiju skupinu sudionika u prometu radi čega policija zajedno sa svim nadležnim službama i drugim zainteresiranim subjektima poduzima niz aktivnosti upravo u cilju promicanja sigurnog i odgovornog ponašanja u prometu te smanjivanja najtežih posljedica. Mile Perić je istaknuo kontinuirano dobru suradnju te najavio aktivnosti Auto kluba i Zajednice tehničke kulture Rijeka u narednom razdoblju, dok se Mišo Rukavina zahvalio svima koji su pomogli održavanju današnje manifestacije. Otvaranju manifestacije „Sigurno na dva kotača“ prisustvovala je i načelnica Policijske uprave primorsko-goranske, Senka Šubat sa suradnicima.   

Lijepo vrijeme na Korzo je izmamilo brojne građane, koji sa zanimanjem razgledavaju izložene predmete i druge sadržaje. Posebnu pozornost prisutnih građana, posebice mladih, privukao je simulator prevrtanja za kojeg se čekalo u redu. Zanimanje prisutnih građana izazvali su oIdtimeri te izložba raznih modela zaštitne kacige, odonih starijih do novijih te motociklistička opreme.

Izuzetno zanimanje građana, od najmlađih do najstarijih, izazvala je  i izložena policijska oprema i tehnika. Uz izložbu fotografijaprometnih nesreća, vožnju na simulatoru vožnje motocikla i fotografiranje uz policijski motocikl, presretač te vozilo koje se koristi prilikomobavljanja očevida prometnih nesreća, brojni građani provjeravali su  i negativne bodove  koje su „zaradili“ u prometu. Oko 12,00 sati učenicima srednjih škola (ali i ostalim građanima) predavanje o  prometnim nesrećama u kojima su sudionici vozači mopeda i motocikla održao je Jure Jurković, policijski službenik Službe za sigurnost cestovnog prometa ove Policijske uprave, nakon kojeg su predavanje uz demonstraciju iz svojih područja nastavili, Milan Lazarević iz Hitne medicinske pomoći Rijeka i Boris Kauzlarić iz Javne Vatrogasne postrojbe Rijeka.

Poslije 13,00 sati održana je vježba spašavanja unesrećenog iz prometne nesreće koju su okupljenim građanima prikazali vatrogasci i djelatnici Hitne medicinske pomoći.

Također, u današnjoj manifestaciji na Korzu sudjeluje i Loris Valjan, višestruki državni prvak u motociklizmu koji je  na pripremljenom poligonu demonstrirao što to znači „sigurno na dva kotača“. Ovim poligonom „sigurno na dva kotača“  je odvozio i policijski službenik – motociklist, Andrija Kovačec iz Postaje prometne policije Rijeka.

Preventivno-edukativna manifestacija „Sigurno na dva kotača“ nastavlja se na riječkom Korzu  večeras do 19,00 sati te se pozivaju svi građani, posebice oni „na dva kotača“ da dođu i razgledaju izložene predmete,  obnove svoja znanja ili nauče nešto novo o sigurnom i odgovornom ponašanju u prometu.



Stranica