Mali Lošinj: Srednjoškolcima prezentirane mogućnosti školovanja za policijsko zanimanje

Slika /2023/FOTO-POSTANI%20POLICAJAC-25.1..jpg

Učenicima drugih razreda srednje škole govorili su o važnosti policijskog poziva i prezentirali im mogućnostima  školovanja

FOTO: ilustracija

Jučer, 14. ožujka u Srednjoj školi Ambroza Haračića u Malom Lošinju, policijski službenici lošinjske policije educirali su učenike na temu  prevencije ovisnosti i prezentirali im mogućnosti školovanja za zanimanje policajac/policajka.

Tako su Jure Anđelić i Mario Žagar, policijski službenici Policijske postaje Mali Lošinj s ispostavom Cres, učenicima prvih razreda održali predavanje u sklopu projekta „Zdrav za pet!“, u cilju prevenciju raznih ovisnosti, poput alkohola i droga, upoznali ih sa štetnim posljedicama i kaznenopravnim aspektima zlouporabe sredstava ovisnosti te ih motivirali na potrebu usvajanja zdravih stilova življenja.

Uz to, učenicima drugih razreda srednje škole govorili o važnosti policijskog poziva i prezentirali im mogućnosti koje nudi školovanje za policijsko zanimanje. Zanimanje policajca/policajke u službi je građana te, iako zahtjevno, nudi dinamičan i izazovan posao s mogućnošću razvijanja vlastitih potencijala i napredovanja tijekom karijere.

Stoga su pozvali učenike da razmisle i o mogućnosti školovanja za policijsko zanimanje te da prate  Internet stranice Ministarstva unutarnjih poslova na kojima će uskoro biti objavljen natječaj.

Do tada svi zainteresirani za zanimanje policajac/policajka ovdje mogu pronaći informacije o uvjetima upisa, pravima i obvezama i slično za Program srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja za zanimanje policajac/policajka upisom učenika u treći razred, kao i za Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka.

Stranica