Mađarski konzul posjetio PU primorsko-goransku

Slika vijesti/2023/Posjet%20ma%C4%91.%20konzula1.jpg

Sudionici sastanka izrazili su zadovoljstvo današnjim susretom i razmjenom informacija

FOTO: PU primorsko-goranska

Policijsku upravu primorsko-goransku danas je posjetio dr. Radovan Rusz, konzul  i I. tajnik Veleposlanstva Mađarske u Republici Hrvatskoj te se sastao s  načelnikom Harijem Brnadom. Posjetu je nazočio i  Zoran Vukić, počasni konzul Mađarske u Rijeci.
 
Načelnik policijske uprave upoznao ih je sa stanjem sigurnosti, posebice tijekom turističke sezone, kada na ovom području boravi veći broj gostiju iz Mađarske.  Istaknuto je da je sigurnost državljana Mađarske za vrijeme njihova boravka na našem području, a u odnosu na broj dolazaka i prijava mađarskih turista na vrlo visokoj razini.
 
Načelnik je također istaknuo kako je suradnja s mađarskom policijom vrlo dobra, ne samo u sezoni nego i tijekom godine. U tom konteksti bilo je govora i o projektu „Sigurna turistička destinacija“ te je kazano da iako policijski službenici iz Mađarske nisu raspoređeni u ovu Policijsku upravu, isti će u slučaju potrebe biti angažirani kako bi biti na pomoći svojim sunarodnjacima.
 
Vezano uz pojedine upite mađarskog konzula, razmotrena je i dogovorena daljnja suradnja i komunikacija, kako u slučaju prometnih nesreća tako i   nekih kažnjivih radnji (primjerice prijevara, krađa i drugih) te su dani konkretni  savjeti i informacije koje mogu pomoći mađarskim državljanima ili im olakšati situacije u kojima se zateknu.
 
Sudionici sastanka izrazili su zadovoljstvo današnjim susretom i razmjenom informacija, uz uvjerenje još bolje suradnje u budućnosti.

Stranica