Lošinj: Nedozvoljeno glisirali

Slika pomorska_policija03.jpg

U akvatoriju otoka Lošinja jučer su djelatnici posada Postaje pomorske policije Rijeka zabilježili pet prekršaja nedozvoljenog glisiranja. U prekršaju su zatečena plovila kojima su upravljali dvojica slovenskih državljana, zatim austrijski, njemački te državljanin SAD-a, a koji su glisirali uz obalu na udaljenosti manjoj od 300 metara. Sukladno odredbama Pomorskog zakonika, zbog glisiranja unutar zabranjenog pojasa, svim zatečenim navigatorima u prekršaju izrečene su novčane kazne.

FOTO:Ilustracija

U akvatoriju otoka Lošinja jučer su djelatnici posada Postaje pomorske policije Rijeka zabilježili pet prekršaja nedozvoljenog glisiranja. U prekršaju su zatečena plovila kojima su upravljali dvojica slovenskih državljana, zatim austrijski, njemački te državljanin SAD-a, a koji su glisirali uz obalu na udaljenosti manjoj od 300 metara. Sukladno odredbama Pomorskog zakonika,  zbog glisiranja unutar zabranjenog pojasa, svim  zatečenim navigatorima u prekršaju izrečene su novčane kazne.

Službenici pomorske policije inače kontinuirano poduzimaju mjere i radnje u cilju sprječavanja mogućih nesreća na moru, posebice u ljetnom razdoblju, te radi podizanja većeg stupnja opće sigurnosti na moru.



Stranica