Lažno prikazivale troškove prijevoza

Slika novac01.jpg

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske dovršili su kriminalističko istraživanje te kazneno prijavili dvije hrvatske državljanke, starosti 65 i 62 godine zbog sumnje da su počinile više kaznenih djela prijevara u službi.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske dovršili su kriminalističko istraživanje te kazneno prijavili dvije hrvatske državljanke, starosti 65 i 62 godine zbog sumnje da su počinile više kaznenih djela prijevara u službi

Navedena kaznena djela počinile su u razdoblju od siječnja 2000. do ožujka 2012. godine, u svojstvu ravnateljice i zaposlenice jedne riječke kulturno-obrazovne ustanove, na način da su u spomenutom razdoblju lažno prikazivale troškove prijevoza od mjesta stanovanja do mjesta rada i natrag. Ovim su oštetile nadležno Ministarstvo i nadležnu Županiju, a za sebe pribavile protupravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od najmanje 201 798,80 kn.

Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci kazneno se prijavljuje i pravna osoba - kulturno-obrazovana ustanova iz Rijeke.



Stranica