​Kupnja putem interneta nije uvijek i najpovoljnija, oprez!

Slika 2023/data.jpg

Materijalna šteta procjenjuje se na oko 6300 eura

FOTO: Ilustracija

FPolicija je zaprimila prijavu o počinjenju kaznenog djela prijevare na štetu 50-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Naime, oštećeni je pred dva mjeseca putem internet stranice pronašao vozilo koje je odlučio kupiti te je stupio u kontakt s zaposlenikom firme s kojim je dogovorio uvjete kupoprodaje i isporuke vozila. Nakon toga, 50-godišnjak je u ožujku uplatio  oko 6300 eura za navedeno vozilo koje mu je, prema dogovoru trebalo biti isporučeno 1. travnja , a što do današnjeg dana nije učinjeno niti je dobio povrat novca. Shvativši da je prevaren događaj je prijavio policiji.

Podsjećamo građane, ako kupujete online, odnosno putem interneta, provjerite web stranicu i nikad ne koristite veze dobivene elektronskom poštom ili preko društvenih mreža. Svoje osobne ili bankarske podatke unosite isključivo na provjerenim internetskim stranicama. Pri kupnji na internetu koristite mogućnosti plaćanja pouzećem, bez dostavljanja bankovnih podataka. U slučaju da posumnjate kako se radi o prijevari ili ako postanete žrtva prijevare, događaj odmah prijavite policiji.

Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara i savjete kako se zaštititi možete pronaći na mrežnim stranicama MUP-a i stranicama Europolovi savjeti za sigurniji internet te na Youtube kanalu MUP-a.
 
 
 

Stranica