​Krk:Od posljedica prometne nesreće biciklist preminuo na putu do bolnice

Slika /brzina.jpg

Vozač teretnog vozila napustio mjesto događaja pa je kazneno prijavljen za izazivanje prometne nesreće i nepružanje pomoći te predan u pritvorsku jedinicu

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske postaje Krk dovršili su kriminalističko istraživanje prometne nesreće što se dogodila jučer  u 8.55 sati u mjestu Kornić na otoku Krku, a u kojoj je sudjelovao biciklist i vozač teretnog vozila.
 
Očevidom je utvrđeno kako je 42-godišnji državljanin Kosova upravljao teretnim vozilom, riječkih registracijskih oznaka i krećući se u mjestu Kornić u zavoju je obilazio drugo teretno nepropisno parkirano vozilo te pri tome prešao na suprotnu stranu kolnika. U tom trenutku je iz suprotnog smjera naišao 45-godišnji hrvatski državljanin upravljajući biciklom neprilagođenom brzinom te je izgubio nadzor nad biciklom i udario u bočni dio teretnog vozila uslijed čega je s biciklom pao na kolnik.
 
Vozač teretnog vozila je napustio vozilo i udaljio se s mjesta nesreće bez da je pozvao pomoć za ozlijeđenog biciklista, a nije ni policiju izvijestio o prometnoj nesreći.
 
Unatoč pruženoj liječničkoj pomoći, 45-godišnji biciklist je na putu prema KBC Rijeka od zadobivenih ozljeda preminuo u vozilu HMP-a.
 
Odbjegli vozač pronađen je dva sata kasnije na području Krka te je uhićen i priveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje. Po završetku istraživanja je zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanje pomoći  kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.

Inače, na otoku Krku evidentirana je i prometna nesreća u kojoj su ozlijeđena dva pješaka. Nesreća se dogodila u ponedjeljak, 29. svibnja oko 21.15 sati, u Omišlju kada je 74-godišnji vozač osobnog vozila, zagrebačkih registracijskih oznaka, naletio na dvoje pješaka dok su se kretali na obilježenom pješačkom prijelazu. Obojica pješaka su prevezena u KBC Rijeka gdje su 21-godišnjaku dijagnosticirane teške tjelesne ozljede, a 27-godišnjaku lakše ozljede.

Osumnjičeni 74-godišnji vozač je zbog izazivanje nesreće pod utjecajem alkohola, uhićen i priveden na istraživanje te po završetku sankcioniran u skladu s važećim zakonskim propisima.

 

Stranica